Merel van Elst

Het is zo ontzettend fijn als je kunt genieten van je vrije tijd, je leuk werk hebt en de dingen kunt doen die voor jou belangrijk zijn. Daar gaat het in het leven tenslotte om. Voor mij betekent dat met mijn gezin dagjes weg, op vakantie gaan, paardrijden, lekker eten en vooral veel buiten zijn. Als je de dingen die voor jou belangrijk zijn, niet meer kunt doen, verlies je een deel van je vrijheid. Ik help jou graag bij het weer oppakken van de activiteiten die er voor jou toe doen en op deze wijze bij het terugvinden van jouw vrijheid. Daar heb ik mijn vak van gemaakt.

Ik ben Merel van Elst en ik ben ergotherapeut en re-integratiecoach, wat een unieke combinatie is. Als ergotherapeut behandel, begeleid en adviseer ik mensen met een ziekte of aandoening bij het oppakken van hun dagelijkse activiteiten. Als re-integratiecoach begeleid en adviseer ik mensen bij het oppakken en het behouden van werk of bij het vinden van nieuw werk. Vanuit Dat Werckt gezond in werk en leven, kan ik helpen op beide gebieden.

De afgelopen 10 jaar heb ik mij gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van mensen die leven met de gevolgen van niet aangeboren hersenletsel en de ziekte van Parkinson. Door mijn jarenlange ervaring in het begeleiden en adviseren van mensen tijdens de revalidatie, na de revalidatie, en mensen die bekend zijn met een chronische aandoening of ziekte, weet ik hoeveel effect de klachten kunnen hebben op jouw kwaliteit van leven. Goede behandeling en begeleiding is essentieel om zo optimaal mogelijk te kunnen genieten van jouw leven, nu en in de toekomst.

Graag ga ik samen met jou op zoek naar wat jou drijft, energie geeft, wat belangrijk is in het leven en waar je mogelijkheden liggen om zo jouw vrijheid weer terug te vinden.

Ik ben Saskia van Helsdingen en werk sinds 1995 met veel voldoening en plezier als ergotherapeut. Mijn expertise is het behandelen, begeleiden en coachen van cliënten met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en hun omgeving. Mijn doel is om jouw als client verder op weg te helpen op het gebied van je werk, studie en bij dagelijkse activiteiten in de thuissituatie.

Ik gebruik mijn jaren lange ervaring in de cognitieve revalidatie om je te leren omgaan met de zichtbare en onzichtbare gevolgen van het NAH.

Mijn oog voor detail komt goed van pas bij het werk als re-integratiecoach. Vaak gaat het om kleine veranderingen die een positief effect hebben op je dagelijks handelen. Samen gaan we op zoek naar wat je werkelijk nodig hebt. Ik ben tevreden als je meer inzicht krijgt in je mogelijkheden waardoor je de regie in je dagelijks handelen en werk terug krijgt.

In mijn werk help ik graag cliënten naar het vinden van de juiste balans in belasting en belastbaarheid. Naast het vinden van de juiste balans voor mijn cliënten geldt dit ook voor mijn privéleven. Ik vind het belangrijk om naast mijn werk voldoende tijd te hebben voor ontspanning en mijn gezin. Ik spreek graag af met vrienden en geniet van een wandeling in de natuur. Dit geeft mij balans in mijn leven.

Saskia van Helsdingen

Marjon van Dijken

Mijn naam is Marjon van Dijken en sinds eind 2021 ben ik werkzaam als ergotherapeut en re-integratiecoach voor Dat Werckt. Door de jaren heen heb ik een steeds bredere kijk op het handelen maar ook op de veerkracht van mensen gekregen en dit leren integreren in de daadwerkelijke begeleiding.

Mijn aandachtsgebieden binnen de ergotherapie en re-integratiecoaching zijn:
niet-aangeboren hersenletsel, oncologie, orthopedische aandoeningen, neurologische problematiek.

Sinds ik ergotherapeut ben, heeft werk en re-integratie mijn specifieke interesse. Werk of een zinvolle daginvulling is voor vrijwel ieder mens belangrijk, geeft voldoening. Veel mensen ontlenen daaraan hun identiteit.

Ik ondersteun graag iedereen voor wie op één of andere manier door gezondheidsproblematiek het leven of werken een uitdaging is geworden. Samen zoeken wij naar een passende manier om hier invulling aan te geven.

Mijn uitdaging is jou helpen ontdekken hoe je invloed kunt hebben op je herstel en hoe je je dagelijkse activiteiten zo kunt vormgeven dat je kunt blijven meedoen en voorkomt dat je opnieuw klachten ontwikkelt.

Je staat ervoor open dat we samen je belasting/belastbaarheid in je dagelijks leven onder de loep nemen en op zoek te gaan naar manieren om met beperkingen in je privé- of werksituatie te leren omgaan.

Eén ding staat voor mij voorop: Je bent niet je aandoening! Wel moet je ermee zien te dealen en zoeken naar mogelijkheden die nu voor jou in het verschiet liggen.

Samen gaan we daar naar op zoek. Ik hecht daarbij aan respect voor ieders eigenheid.

Waar ik mijn energie uit haal? Samenspelen met mijn band, blij zijn met kleine dingen, langs het sportveld staan om te zien hoe mijn man en zoon zich uitsloven, bedenken hoe de wereld net een beetje mooier kan en samen lachen om zotte situaties.

Ik ga heel graag met jou aan de slag!