Merel van Elst

Het is zo ontzettend fijn als je kunt genieten van je vrije tijd, je leuk werk hebt en de dingen kunt doen die voor jou belangrijk zijn. Daar gaat het in het leven tenslotte om. Voor mij betekent dat met mijn gezin dagjes weg, op vakantie gaan, paardrijden, lekker eten en vooral veel buiten zijn. Als je de dingen die voor jou belangrijk zijn, niet meer kunt doen, verlies je een deel van je vrijheid. Ik help jou graag bij het weer oppakken van de activiteiten die er voor jou toe doen en op deze wijze bij het terugvinden van jouw vrijheid. Daar heb ik mijn vak van gemaakt.

Ik ben Merel van Elst en ik ben ergotherapeut en re-integratiecoach, wat een unieke combinatie is. Als ergotherapeut behandel, begeleid en adviseer ik mensen met een ziekte of aandoening bij het oppakken van hun dagelijkse activiteiten. Als re-integratiecoach begeleid en adviseer ik mensen bij het oppakken en het behouden van werk of bij het vinden van nieuw werk. Vanuit Dat Werckt gezond in werk en leven, kan ik helpen op beide gebieden.

De afgelopen 10 jaar heb ik mij gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van mensen die leven met de gevolgen van niet aangeboren hersenletsel en de ziekte van Parkinson. Door mijn jarenlange ervaring in het begeleiden en adviseren van mensen tijdens de revalidatie, na de revalidatie, en mensen die bekend zijn met een chronische aandoening of ziekte, weet ik hoeveel effect de klachten kunnen hebben op jouw kwaliteit van leven. Goede behandeling en begeleiding is essentieel om zo optimaal mogelijk te kunnen genieten van jouw leven, nu en in de toekomst.

Graag ga ik samen met jou op zoek naar wat jou drijft, energie geeft, wat belangrijk is in het leven en waar je mogelijkheden liggen om zo jouw vrijheid weer terug te vinden.

Mijn naam is Suzan Jonkers. Sinds maart 2024 ben ik werkzaam bij Dat Werckt als ergotherapeut en re-integratiecoach. Hiernaast werk ik al ruim 20 jaar binnen de ziekenhuis- en revalidatiezorg waarbij mijn grootste doelgroep mensen met niet- aangeboren hersenletsel (NAH) is.

Binnen de ergotherapie draait het om het mogelijk maken van waardevolle activiteiten ondanks fysieke, cognitieve of emotionele klachten of beperkingen. Vanuit mijn kennis en ervaring binnen de ergotherapie en de cognitieve revalidatie therapie (CRT) breng ik met jou in kaart waar je tegenaan loopt en waar (jouw) sterke en minder sterke kanten liggen. Vervolgens onderzoeken we samen welke strategieën werken om jouw dagelijks functioneren te verbeteren.

Begeleiding is maatwerk en afgestemd op jouw (werk)taken, persoonlijkheid en omgeving. Ieder ergotherapie-/ re-integratie- traject gaat gepaard met gedragsveranderingen.

Ik vind het van belang dat jij als cliënt de regie hebt over die veranderingen. Begeleiding vindt plaats binnen een gelijkwaardige behandelrelatie waarin jij de ervaringsdeskundige bent met eigen kennis en mening. Ik maak hierbij gebruik van de coachingstechnieken waarin ik ben opgeleid, te weten Motiverende Gespeksvoering, Oplossingsgericht Coachen en Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Uiteraard kijk ik daarbij hoe ik jouw kennis kan aanvullen vanuit de theorie en bespreek ik strategieën vanuit behandelprogramma’s of ervaring met andere cliënten.

Door het verkrijgen van inzicht in de zichtbare of onzichtbare gevolgen van jouw letsel, het herwinnen van balans in jouw belasting en belastbaarheid en het vinden van de juiste strategieën kan ik je verder helpen in jouw herstel.

Ik kies er bewust voor om te werken bij Dat Werckt omdat ik binnen deze praktijk ook reïntegratie-coaching kan bieden. Werk is voor veel mensen één van de belangrijkste levensgebieden en is in sterke mate verbonden met zingeving. Om te kunnen reïntegreren op werk is er regelmatig meer nodig dan een ergotherapie-traject. Binnen de reïntegratiecoaching vindt er een uitgebreide analyse plaats van de werksituatie (o.a. door interview en observatie op de werkvloer) en speel ik een rol in het creëren van korte, heldere lijnen tussen jou en de andere betrokkenen (bedrijfsarts, leidinggevende). We kijken naar jouw belastbaarheid en houden daarbij rekening met een goede balans tussen werk en privé. We creëren in onderling overleg een aanpak met passende aanpassingen/strategieën. Aan mij heb je binnen het reïntegratietraject een betrouwbare coach.

Leven vanuit je waarden heb ik hoog in het vaandel staan. Persoonlijke waarden die voor mij van belang zijn, zijn verbinding, vertrouwen, ontwikkeling en duurzaamheid.

Met het werk dat ik mag doen geef ik daar deels vorm aan. Ook in mijn vrije tijd probeer ik dat te doen o.a. door het spelen van spelletjes met mijn gezin, mooie treinreizen te maken door Europa, te wandelen door de natuur, regelmatig het theater te bezoeken en wekelijks te zingen in een koor.

Ik leer je graag kennen en vertrouw op een fijne samenwerking.

Suzan Jonkers

Marjon van Dijken

Mijn naam is Marjon van Dijken en sinds eind 2021 ben ik werkzaam als ergotherapeut en re-integratiecoach voor Dat Werckt. Door de jaren heen heb ik een steeds bredere kijk op het handelen maar ook op de veerkracht van mensen gekregen en dit leren integreren in de daadwerkelijke begeleiding.

Mijn aandachtsgebieden binnen de ergotherapie en re-integratiecoaching zijn:
niet-aangeboren hersenletsel, oncologie, orthopedische aandoeningen, neurologische problematiek.

Sinds ik ergotherapeut ben, heeft werk en re-integratie mijn specifieke interesse. Werk of een zinvolle daginvulling is voor vrijwel ieder mens belangrijk, geeft voldoening. Veel mensen ontlenen daaraan hun identiteit.

Ik ondersteun graag iedereen voor wie op één of andere manier door gezondheidsproblematiek het leven of werken een uitdaging is geworden. Samen zoeken wij naar een passende manier om hier invulling aan te geven.

Mijn uitdaging is jou helpen ontdekken hoe je invloed kunt hebben op je herstel en hoe je je dagelijkse activiteiten zo kunt vormgeven dat je kunt blijven meedoen en voorkomt dat je opnieuw klachten ontwikkelt.

Je staat ervoor open dat we samen je belasting/belastbaarheid in je dagelijks leven onder de loep nemen en op zoek te gaan naar manieren om met beperkingen in je privé- of werksituatie te leren omgaan.

Eén ding staat voor mij voorop: Je bent niet je aandoening! Wel moet je ermee zien te dealen en zoeken naar mogelijkheden die nu voor jou in het verschiet liggen.

Samen gaan we daar naar op zoek. Ik hecht daarbij aan respect voor ieders eigenheid.

Waar ik mijn energie uit haal? Samenspelen met mijn band, blij zijn met kleine dingen, langs het sportveld staan om te zien hoe mijn man en zoon zich uitsloven, bedenken hoe de wereld net een beetje mooier kan en samen lachen om zotte situaties.

Ik ga heel graag met jou aan de slag!