Ergotherapie

Ergotherapie is er voor iedereen die door klachten wordt belemmerd in de uitvoering van dagelijkse activiteiten. Bij Dat Werckt richt de ergotherapie zich op de praktische gevolgen van ziektes en aandoeningen zoals niet aangeboren hersenletsel en de gevolgen van de ziekte van Parkinson.

Standaard wordt er gestart met een kennismakingsgesprek. Het doel hiervan is om met elkaar kennis te maken en in kaart te brengen wat jouw specifieke wensen en behoeftes zijn en welke dagelijkse activiteiten centraal staan.

Voorbeelden van hulpvragen voor ergotherapie:

  • Ten gevolge van een klap op mijn hoofd tijdens een sportincident ben ik vaak moe, heb ik hoofdpijn en kan ik niet de dingen doen die ik graag wil doen.
  • Door een verminderde arm/handfunctie kan ik niet meer goed schrijven/ typen/ swipen, nu kan ik niet meer notuleren bij vergaderingen.
  • Het lukt mij niet meer om mijn administratie te doen, ik weet niet hoe dat komt, maar ik wil het wel graag weer zelf kunnen doen.

Het doel van de behandeling is gericht op het weer oppakken van uw dagelijkse activiteiten. Wij observeren, begeleiden en oefenen de handelingen en adviseren indien er aanpassingen nodig zijn.

Re-integratie 

Ben jij of heb jij een werknemer die dreigt uit te vallen of is er reeds sprake van verzuim? Dan is het belangrijk om zo snel mogelijk verdere uitval te voorkomen. Dat Werckt biedt op maat begeleiding aan bij preventie en re-integratie 1e spoor. Gedurende deze trajecten worden werknemer en werkgever begeleid en geadviseerd over welke stappen te zetten om verzuim tegen te gaan of te verminderen.

Standaard wordt er gestart met een kennismakingsgesprek. Het doel hiervan is om met elkaar kennis te maken en in kaart te brengen wat jouw specifieke wensen en behoeftes zijn.

Preventie
Je bent nog aan het werk maar je hebt moeite het vol te houden. Je raakt steeds vermoeider, hebt meer pijn, loopt steeds vaker en meer tegen je klachten aan en merkt dat je niet meer kunt doen wat je graag wilt doen. Met een coach traject onderzoeken wij waar jij tegenaan loopt en hoe je dit op kunt lossen. Hierbij kun je denken aan:

  • Hoe belastbaar ben je op dit moment en past dat bij je dagelijkse activiteiten
  • Leren herkennen van grenzen en deze leren te respecteren
  • Energiemanagement en ergonomie
  • Zingeving
  • Onderzoeken van kwaliteiten en interesses
  • Observaties op de werkplek

Re-integratie 1e spoor
Ben jij (deels) uitgevallen van werk? Dat Werckt begeleidt jou bij terugkeer naar werk. In een traject komen onder andere de onderwerpen aan bod die bij preventie genoemd staan, met daarbij begeleiding bij het opstellen, uitvoeren en evalueren van een werkhervattingsplan. Dit rekening houdend met  de actuele wet- en regelgeving omtrent re-integratie 1e spoor.